Wat doet een gezondheidsbegeleider

Gezondheidstherapie

 • Vanuit een inzicht in het totale mensbeeld gaat een gezondheidsbegeleider samen met jou op zoek naar wat jij, in jouw individuele leefsituatie, nodig hebt om gezonder en gelukkiger te zijn.
 • Je gezondheidsbegeleider geeft je daarbij ondersteuning, advies, inzicht en/of een behandeling.
 • Door oorzaken te begrijpen en te werken aan veranderingen kan je lichaam helen, verhoogt je weerbaarheid tegen stress en ziektekiemen.

 

Gebruikte methoden

 • Voedingsadvies:
  Via gezonde voeding verzamel je de nodige bouwstoffen en energie. Ook natuurlijke supplementen kunnen helpen een evenwichtig geheel te vormen. Een individueel aangepast advies zorgt voor een vlotte vertering, een optimale vitaliteit en een gezond lichaam.
 • Lichaamsmassage:
  Verscheidene vormen van lichaamsmassages bieden verlichting bij gespannenheid en verminderen hierdoor pijn en andere hinder. De aanraking van je huid vergroot je lichaamsbewustzijn en prikkelt de werking van de hersenen. Hierdoor wordt zelfgenezing gestimuleerd op de meest nodige plaatsen.
 • Kruidenadviezen:
  Het gebruik van kruiden kent vele toepassingen die je gezondheid ondersteunen. Naast het gebruik van kruidenthees en -baden kunnen moderne geconcentreerde kruidenpreparaten aangewend worden om lichaam en geest in balans te houden. Deze middelen stimuleren de natuurlijke werking van onze organen.
 • Bachbloesemadviezen:
  Het inzetten van Bachbloemen is een natuurlijke methode om je emoties in balans te houden of tot rust te brengen. Door los te komen van angst, onzekerheid, verdriet, ... ondervind je steun en comfort. Bachbloemen zijn gebruiksvriendelijk en vergroten preventief je weerbaarheid tegen fysieke klachten.
 • Voetreflexologie:
  Door het masseren van bepaalde zones op je voeten, de reflexzones, wordt het zenuwstelsel gericht geprikkeld. Hierdoor krijgen de corresponderende lichaamsdelen de nodige ontspanning of stimulans. Deze diepgaande techniek is een grote hulp naar meer harmonie.
 • Relaxatiebegeleiding:
  Door de invloeden van overbelasting te verkleinen ondervind je rust en ontspanning. Oefeningen en technieken worden toegepast en aangeleerd zodat je jezelf leert beschermen tegen overbelasting die vele hedendaagse gezondheidsklachten veroorzaakt.
 • Gespreksbegeleiding:
  Een goed gesprek kan veel duidelijk maken. Luisteren is een belangrijke kwaliteit van de begeleider. Door je situatie op een gestructureerde manier uit een ander perspectief te bekijken, worden inzichten geboren die tot meer begrip leiden van de eigen situatie. Zo opent zich een weg naar verandering en heling.